preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vukovina

Zadruga OŠ Vukovina

Godišnja proslava uspjeha

Autor: Marinela Rebić, 19. 6. 2024. 19:03

Naši daroviti i marljivi učenici, veliki i mali kreativci na sceni su pokazali koliko su uistinu daroviti i marljivi. Podsjetili smo se  svega onoga što je bilo dobro i u čemu smo bili uspješni. Učenici su predstavili rad naše školske zadruge i realizaciju dva školska projekta koji su nam odobreni od Ministarstva znanosti i obrazovanja Volim školu i Tesla kao inspiracija. 3A razred oduševio je sve prisutne svojom izvedbom Rim Tim Tagi Dim. Vida Tkalčić ispričala je sve o nevjerojatnim izumima Nikle Tesle i načinu na koji je oblikovao svijet moderne tehnologije. Robotičari su demonstrirali programiranje i rad robota, Literarna sekcija radijsku emisiju, a  DAR MAR teatar oduševio je prisutne izvedbom kazališne predstave Pobuna knjiga te smo se stvarno zamislili nad situacijom: „Što kada nestane struje?!“ Sukobile su se tu digitalna i tradicijska glazba, moderni ples i turopoljski drmeš…

 [više]

Šetnja s Nikolom Teslom

Autor: Marinela Rebić, 22. 5. 2024. 18:49

U sklopu projekta Tesla kao inspiracija dana 22. svibnja 2024. prošetali smo Zagrebom uz stručno vodstvo Nikole Tesle. U organizaciji Tesla Tour Croatia g. Boris Šušnjar oživio je i predstavio lik i djelo Nikole Tesle na zanimljiv i inspirativan način  te ostavio snažan dojam na naše učenike koji su pozorno slušali i upijali svaku riječ.

 [više]

Daroviti i marljivi u Muzeju iluzija

Autor: Marinela Rebić, 22. 5. 2024. 18:46

Šetnja Zagrebom i posjet Muzeju iluzija poseban je izlet i svojevrsna nagrada za učenike i za njihov trud, marljivost i darovitost koji su pokazali tijekom cijele godine. To su učenici koji su se u nekoj izvannastavnoj aktivnosti istaknuli svojim radom i zalaganjem. Jako smo ponosni na vas i sigurni smo da ćete i dalje nastaviti biti izvrsni u svemu što radite.

 [više]

Dan učeničkih zadruga

Autor: Marinela Rebić, 17. 5. 2024. 18:54

17. svibnja 2024. održan je Dan učeničkih zadruga Zagrebačke županije u Samoboru. Naši Daroviti i marljivi Petra Stoilković i Viktor Stjepan Juratović predstavili su našu školu. Sudjelovalo je 27 učeničkih zadruga te je ovo bila prilika za razmjenu ideja i primjera dobre prakse. Samoborska gradonačelnica pohvalila je sve mentore i učenike te istakla kako su na najljepši mogući način svoje znanje i ideje pokazali na ovoj manifestaciji.

 [više]

DAR-MAR TEATAR: BOŽIĆNI IGROKAZ AUDICIJA ZA DJEDA BOŽIĆNJAKA

Autor: Marinela Rebić, 27. 12. 2023. 15:39

Vukovinski kreativci su 21. i 22. prosinca 2023. kroz božićni igrokaz Audicija za Djeda Božićnjaka izveli izvanrednu marketinšku kampanju za učeničku zadrugu "DAR-MAR". Poruka predstave je da nam ne treba nikakav lažni Djed Božićnjak jer smo poklone za učenike izradili sami. Učenici su nam pokazali da skupi pokloni nisu potrebni. Jedna mala drvena čizmica, koju tek treba obojiti, unijela je radost u srca svih učenika škole. Interaktivnom predstavom Audicija za Djeda Božićnjaka, koju su osmislili prema igrokazu Željke Horvat Vukelje i prilagodili vlastitim kreativnim idejama, učenici su uspjeli razveseliti sve prisutne.