preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vukovina

EDUTOPIJA 21

EDUTOPIJA 21

    

 

  

Iniciranje promjena koje vode ka zajednicama održivog razvoja

 

1. veljače u prostorima Vijećice Velika Gorica (bivša Galerija Kordić) održan je prvi od 7 modula stručnog usavršavanja u sklopu projekta EdUTOPIJA 21- stvaramo održivu budućnost. Projekt organiziraju udruga Zmag, grad Velika Gorica u sklopu Ureda za udruge Republike Hrvatske i Švicarsko-hrvatskog programa suradnje

Prvi modul pod naslovom „Iniciranje promjena koje vode ka zajednicama održivog razvoja“ vodila je ispred više od dvadeset sudionika Vera Gjokaj u ime udruge Zmag. Sudionici su se na šestosatnim aktivnostima, koliko je trajao ovaj seminar upoznali sa pojmom održivi razvoj i njegovoj važnosti za zajednice u kojima žive. Potom su se vježbali u određivanju razvojnih ciljeva i uočavanju životnih navika kojima djelujemo malim koracima na poticanje održivog razvoja svoje zajednice. Da bi se stvorio kvalitetan projekt održivog razvoja vlastite lokalne zajednice, važno je uočiti „dragulje“, potencijale i prirodne resurse kojima zajednica raspolaže. Ovi resursi bi trebali biti održivi i za buduće generacije na način da se naprave planovi njihovog gospodarenja i održanja. Svaka održiva zajednica se suočava i s problemima razvoja, nedostatcima i teškoćama koji koče njen razvoj u smjeru održivosti. Sudionici su reflektirajući probleme naučili tehnike njihovog rješavanja u skladu s održivim razvojem i unaprjeđivanjem održive zajednice. Posljednji dio radionice bio je futuristički: zamisliti izgled zajednice za 10 godina nakon što se provede projekt, izmijeniti ideje sa sudionicima, osmisliti projekt u vlastitoj zajednici, imenovati ono što bi u zajednici trebali promijeniti, te referirati rezultate.

Na kraju ovog susreta definirani su sljedeći termini i nazivi tema:

      

2. modul: 7. ožujka       Uključivanje različitih lokalnih dionika

3. modul: 28.ožujka      Organizacija dionika i njihovo međusobno učenje kroz suradnju

4. modul: 25. travnja    Načini održavanja dugoročne suradnje

5. modul: 16. svibnja    Komunikacija s dionicima u svrhu zagovaranja

6. modul: 6. lipnja         Kako kvalitetno financirati projekt

7. modul: 4. srpnja        Reflektiranje i metode evaluacije projektnih procesa i rezultata

 

Sva predavanja su otvorena novim sudionicima, koji su zainteresirani za djelovanje u lokalnoj zajednici, žele steći nova znanja i vještine, imaju ideje i volju. U prilogu ostavljamo podatke kontakt osobe za prijave na predstojeće seminare:  

vanjanikolic12@gmail.com

+385 91 539 2615


 

 
 

Koliko je sati u Londonu, Pekingu, Sao Paolu...?

Saznajte na stranicama Time is.

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkoviCMS za škole logo
Osnovna škola Vukovina / Školska 20/A, HR-10419 Gornje Podotočje / www.os-vukovina.skole.hr / ured@os-vukovina.skole.hr
preskoči na navigaciju