preskoči na sadržaj

Osnovna škola Vukovina

PŠ Mraclin

SADNJA DRVEĆA U DVORIŠTU PŠ MRACLIN

Autor: Marinela Rebić, 22. 12. 2023. 21:25

U petak, 22.prosinca, povodom 100-te obljetnice izgradnje školske zgrade, u školskom dvorištu učenici i učiteljice PŠ Mraclin sudjelovali su u sadnji drveća mraclinskih drvoreda.

Ovu akciju je organizirala Plemenita sučija mraclinska i Plemenita opčina turopoljska kao sponzor.

Zadnji dan prvog obrazovnog razdoblja učenici su obilježili sadnjom: šest lipa, šest japanskih trešanja, hrastom i jednom sadnicom ginka.  Gospodin Stjepan Čunčić  učenicima je pričao o ginku kao najstarijem stablu na svijetu, hrastu u Turopolju i lipama. Pokazao je kako se pravilno sade stabla. Učenici su stekli nova znanja i vještine o biljnom svijetu. Obećali su voditi brigu o zasađenim stablima i  zalijevati ih. Sadnjom drveća želi se razvijati svijest učenika o važnosti ekologije, očuvanju bioraznolikosti, potaknuti ih na brigu o okolišu i uređenju svog zavičaja. Zahvaljujemo svima koji su svojim aktivnostima pomogli da se ova akcija uspješno provede. Nakon zanimljivog druženja svi smo se okrijepili ukusnim kiflicama i sokovima.

Učenici i učiteljice PŠ Mraclin

 

 [više]

Božićna radionica „Adventski kalendar“ u Muzeju Turopolja PŠ Mraclin

Autor: Marinela Rebić, 14. 12. 2023. 06:51

Učenici PŠ Mraclin su dana 12. prosinca 2023. godine posjetili Muzej Turopolja u Velikoj Gorici u kojem je prigodno organizirana božićna radionica „Adventski kalendar“. Na radionici, organiziranoj u dvije skupine, su izrađivali anđele od komušine (listova kukuruza) te zimske kape od pletiva (vune) te su na taj način, tradicijskom izradbom božićnih ukrasa našega kraja, nakratko otputovali u prošlost. Vrijednim ručicama u izradbi su pomogle stručne suradnice muzeja, a radu su se pridružile i naše učiteljice. Ukrasi će pridonijeti svečanom uređenju naše stogodišnje škole.

U okolici muzeja je uređen park u adventskom ruhu, te su učenici odvojili malo vremena kako bi i njega razgledali i doživjeli predbožićni duh.

                                                                                    Galja Vlašić-Trbić, učiteljica RN

 [više]

TERENSKA NASTAVA 2. RAZREDA U PARK PRIRODE MEDVEDNICA

Autor: Marinela Rebić, 25. 10. 2023. 19:41

Učenici 2. razrednih odjela Osnovne škole Vukovina zajedno sa svojim učiteljicama, 24. listopada 2023. godine, posjetili su Park prirode Medvednica. Dočekala nas je jesen zaodjenuta prekrasnim, toplim, jesenskim bojama. Dobrim raspoloženjem i željom za novim znanjima ispunili smo sve trenutke naše terenske nastave. Uživali smo u pogledu i šetnji od Činovničke livade do Odašiljača Sljeme i Vidikovca. Posjetili smo Rudnik Zrinski i naučili kako se iskopavao galenit, olovni sjajnik, u kojem kao primjesa dolazi srebro, pa su rudari počeli dubiti hodnike u medvedničkom podzemlju u potrazi za tom vrijednom kovinom. Terenska nastava obogatila je znanje o biljnom i životinjskom svijetu parka prirode. Uočavali smo razlike u listopadnom i vazdazelenom drveću, promatrali plodove jeseni. Nakon ručka, igre i druženja, vratili smo se puni znanja, lijepih dojmova i doživljaja jeseni.

 [više]

Dani kruha

Autor: Marinela Rebić, 18. 10. 2023. 08:48

U našoj je područnoj školi Mraclin, dana 17. listopada 2023., svečano obilježen Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici su ovim povodom u školu donijeli kolače, peciva, kruh te jesenske plodove koje su ispekli i pripremili njihovi ukućani. Izveli su i prigodni program pod budnim okom svojih učiteljica. Uslijedio je blagoslov kapelana Domagoja Topića koji nas je sve podsjetio na važnost dijeljenja i pomaganja gladnima. Nakon toga su učenici zasluženo prionuli na isprobavanje krušnih proizvoda. Za uređenje „krušne“ trpeze zaslužna je bila naša kuharica, a kako nam je bilo prosudite sami na temelju fotografija!

 [više]

Arhiva naših vijesti   
  

 
 

Koliko je sati u Londonu, Pekingu, Sao Paolu...?

Saznajte na stranicama Time is.

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Korisni linkoviCMS za škole logo
Osnovna škola Vukovina / Školska 20/A, HR-10419 Gornje Podotočje / www.os-vukovina.skole.hr / ured@os-vukovina.skole.hr
preskoči na navigaciju